از مهمترین دغدغههای رهبر معظم انقلاب اسلامی مساله جوانان است که در سخنرانیها، پیامها و دیدارهای معظمله مشهود است.
بیانات و سخنان پربار و شیرین ایشان به این دلیل برای جوانان جالب، جاذب و درسآموز است که معظمله چه پیش و چه پس از انقلاب، سالهای سال با اقشار مختلف جوانان خصوصا طلاب و دانشجویان مبارز و مسلمان انقلاب به عنوان یک الگو و راهنمای فکری و عقیدتی و سیاسی مانوس بودهاند و با زبان این نسل پرشور و مسائل و مشکلات و روحیاتشان کاملا آگاهی و آشنایی دارند. دلیل بر این مدعا، بیانات ایشان در جمع جوانان استان گیلان است:
«... من عمرم را در میان جوانها گذراندم. از دورانی که خودم جوان بودم و با جوانهای دانشگاهی که خارج از محیط ما بودند ارتباط برقرار کردم، تا امروز هم ارتباط من با جوانها قطع نشده است. بنابراین میدانم حال و هوای جوانی چیست و امروز در فضای جوانی ما چه میگذرد...».
جلسات مستمر با جوانان انقلابی و خطدهی به آنان در امر مبارزه ، پاسخ به پرسشها و شبهات فکری و عقیدتی آنان، حضور در مجامع جوان بویژه دانشگاه و برقراری ارتباط عاطفی با دانشجویان پیش و پس از انقلاب، از ریاستجمهوری تا رهبری و تاکید بر ضرورت به کارگیری نیروی جوان در مسوولیتهای اجرایی کشور و اعتماد و ایمان به نسل جوان، حاکی از علاقه وافر ایشان به حشر و نشر با جوانان و آگاهی از حال و هوای جوانی است.
بعضی جوانان زندگی میکنند تا خوش باشند، گرچه زندگی برای آنها فقط لذت بردن و تنوع جالب و نشاطآور است، اما همیشه از این تنوعطلبیهای تکراری، وازده و خسته هستند. جوانانی هم هستند که در پی یک زندگی خوبند و خیر و نیکی را در زندگی میجویند.
در این فرصت 6 مهارت را که برای فراهم آمدن یک دوره جوانی شاداب و بانشاط لازم است از بیان حکیمانه و پدرانه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) تقدیم میکنیم، ودر مقاله ی بعد به 8 نکته ی دیگر اشاره خواهیم کرد.
من اساسا در میان این خصوصیات مهمی که جوانان دارند ، 3 خصوصیت را خیلی بارز میبینم. آن 3 خصوصیت عبارت است از: انرژی ، امید ، ابتکار. اینها 3 خصوصیت برجسته در جوان است. اگر واقعا رسانهها در کمکهای فرهنگی که به ما میکنند ، چه گویندگان مذهبی، چه گویندگان مسائل فکری و فرهنگی، چه صدا و سیما، چه مدرسهها ، بتوانند این 3 خصوصیت عمده را درست هدایت کنند، من خیال میکنم که خیلی راحت میشود یک جوان، راه اسلامی پیدا کند. چون اسلام هم چیزی که از ما میخواهد ، این است که ما استعدادهای خودمان را به فعلیت برسانیم.
اگر شما جوانان این 3 خصوصیت را در خودتان به وجود آورید ، در هر شرایطی و در همه ی زمینهها موفق خواهید بود.
جوان اولا باید احساس مسوولیت کند ، یعنی واقعا خودش را مسوول بداند و بخواهد که زندگی را با پای خودش پیش ببرد و حرکت کند و مثل پرکاهی در امواج حوادث نباشد.
ثانیا با ایمان حرکت کند. ایمان نقش بسیار مهمی در پیشرفت در همه ی میدانها و نیز پیروزی بر همه ی موانع دارد.
ثالثا بصیرت و آگاهی داشته باشد.
اگر جوانان این 3 خصوصیت را در خودشان تامین کنند که البته کار چندان آسانی نیست، اما ممکن است، در همه زمینهها شما میتوانید موفقیت خودتان را تضمین کنید.
دوره جوانی، دوره توانایی است. این توانایی باید عمدتا در تحصیل علم، در ایجاد صفای نفس و روحیه تقوا در خود و ایجاد نیروی جسمانی در خود که ورزش باشد به کار رود.
دوره جوانی، دوره توانایی است. این توانایی در چه چیزهایی باید به کار برود؟ به اعتقاد من، باید عمدتا در تحصیل علم، در ایجاد صفای نفس و روحیه تقوا در خود و ایجاد نیروی جسمانی در خود که ورزش باشد به کار رود.
این 3 مورد عمده است. یعنی اگر در یک جمله کوتاه از من بپرسند که شما از جوان چه میخواهید، به او خواهم گفت: تحصیل، تهذیب و ورزش. من فکر میکنم جوانان باید این 3 خصوصیت را دنبال کنند.
هر کاری هم بخواهید بکنید ، در دوران جوانی است که امکان دارد . یعنی در هر سه زمینه ی علمی، تهذیب نفس و ورزش باید در جوانی کار کنید.
ما از جوانهای عزیزمان چه دخترها و چه پسرها توقع داریم درخصوص مسائل اساسی کشور جدی باشند و جدی برخورد کنند. پیشنهاد میکنم روی این مساله جدیبودن فکر کنید ، بعد خواهید دید خیلی از کارهایی که در گوشه و کنار انجام میگیرد، ناشی از جدی نبودن است.
جوان دائم در معرض تزلزل قرار میگیرد. البته همه ی جوانها اینطور نیستند. نمیخواهم بگویم که هر جوانی اینگونه است. به هر حال، این استعداد تزلزل هم مثل بقیه استعدادها در جوان هست که به این معنا استعداد خوبی نیست. البته به یک معنا هم خوب است، چون خود این هم یک تحول است. از همین هم میتوان استفاده کرد. مرتب میشود بهتر شد و بالاتر رفت، اما باید مواظب باشید که این وسیله ی لغزش، دور افتادن از راه و دور افتادن از خدا نشود و به غلتیدن در آن پرتگاههایی که انسان باید از آنها پرهیز کند، منتهی نشود.
جوانان عزیز! به فکر کردن در مسائل عادت کنید. این یک مبارزه است. یکی از بزرگترین خطرات برای هرانسانی به خصوص نسل جوان این است که در مقابل حوادث، رویدادها و پدیدههای جامعه دچار بیفکری و بیتشخیصی شود. وظیفه هدایت فکر جوانها، وظیفه بزرگی است، اما متقابلا وظیفه جوانها هم این است که در مسائل فکر کنند و با گام فکر راه را طی کنند. در هرحادثهای حوادث کوچک و حوادث بزرگ خودتان را به فکر کردن عادت بدهید ، مطالعه کنید و بسنجید. اگر کسی به فکر کردن عادت کرد و اهل فکر کردن شد ، از مشورت دیگران هم استفاده خواهد کرد.
سلام
وبتان عالیست
اگر مایل به تبادل لینک هستید لینک مرا به نام .: همه چیز برای موبایل :. ثبت کرده و به من اطلاع دهید ( از طریق ایمیل یا نظرات وبلاگم ) تا لینک شما را با هر اسمی که مایل باشید ثبت کنم.
متشکرم
سلام.. ممنون جالب بود...